Obilježen Dan Zavoda za hitnu medicinu PGŽ

Dana 14.siječnja 2020.godine u opatijskoj vili Antonio održana je svečanost u povodu obilježavanja Dana Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i 126.obljetnice obavljanja djelatnosti hitne medicine u Opatiji, Primorsko-goranskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

Na taj dan je daleke 1894.godine barun dr Jaromir von Mundy osnovao prvu organiziranu hitnu medicinsku službu u Hrvatskoj, a prvi ravnatelj te opatijske hitne službe bio je dr Franz Tripold.

Prigodnim govorima nazočnima su se obratili ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Davor Vukobrat, dr.med.spec., pomoćnik za sestrinstvo ravnateljice HZHM-a Damir Važanić, mag.med.techn., zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Emil Priskić i pročelnica UO za zdravstvo PGŽ izv.prof.dr.sc. Đulija Malatestinić,dr.med.

U daljnjem tijeku svečanosti ravnatelj Zavoda je prezentirao rezultate rada Zavoda za hitnu medicinu PGŽ u protekloj 2019.godini, a Nastavno edukacijski centar predstavila je njegova voditeljica Emilija Lazarević,mag.educ.rehab.

Zahvalnicu Zavoda za svoj samoprijegoran rad dobio je vozač iz ispostave Krk Miljenko Crnčić koji je tijekom 2018.godine otišao u zasluženu mirovinu.

Program svečanosti je moderirao novinar Kanala Ri Ernest Marinković, a u glazbenom dijelu programa nastupio je mladi pjevač iz Istre Mateo Pilat.