Radni posjet Prof. Dr. Gerharda Nadlera Zavodu za hitnu medicinu PGŽ

Dana 23. srpnja 2019.godine u radnom posjetu Zavodu za hitnu medicinu PGŽ bio je Prof. Dr. Gerhard Nadler iz Deutsche Hochschule fur Gesundheit und Sport iz Minhena. 

Prof. Nadler je već bio u posjetu Zavodu za hitnu medicinu PGŽ u kolovozu 2015.godine, a tijekom 2016.godine posjetio je i Hrvatski zavod za hitnu medicinu kao i Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba. Njegovo posebno područje interesa su organizacijska i pravna pitanja ustroja spasilačkih službi u zemljama EU, s težištem na hitnu medicinsku službu.

Profesora Nadlera primili su ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Davor Vukobrat, dr.med.spec. i pomoćnica ravnatelja za kontrolu kvalitete zdravstvene zaštite Senka Štrbo, dr.med.spec. Razgovaralo se o organizaciji hitne medicinske službe u Primorsko-goranskoj županiji, problemima u radu, edukacijskim programima za sve profile djelatnika u sustavu HMS-a, funkcioniranju sustava helikopterske hitne medicinske službe i radu u medicinskoj prijavno-dojavnoj jedinici.

Nakon obavljenog razgovora prof. Nadler je posjetio i Medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu kao i Nastavno edukacijski centar gdje je razgovarao s voditeljicom Nastavno edukacijskog centra Emilijom Lazarević, bacc.med.techn.