Učenički posjet u ispostavi Crikvenica ZZHM PGŽ

Dana 17. travnja 2019. godine ispostava Crikvenica Zavoda za hitnu medicinu PGŽ bila je domaćin učenicima prvog, drugog i petog razreda OŠ Vladimir Nazor iz Crikvenice.

Posjet učenika organiziran je u okviru projektnog dana škole koji ove godine nosi naziv  „U zagrljaju sigurnosti“ i koji je posvećen odgoju i obrazovanju za održivi razvoj, zaštitu i spašavanje, ekologiju te zdrave navike življenja.

Prilikom posjete učenicima je održano predavanje u kojem je predstavljena medicinska oprema i njena upotreba, kao i vozila hitne medicinske službe.

Kako bi u slučaju potrebe reagirali na odgovarajući način te pomogli sebi ili drugoj životno ugroženoj osobi u što kraćem roku učenicima je detaljnije objašnjen način rada, zadaće ispostave i koga pozvati kada je život u opasnosti. Prezentirani su najvažniji hitni medicinski postupci koji se u ispostavi svakodnevno obavljaju u spašavanju ljudskih života.

Aktivnim sudjelovanjem ispostave Crikvenica u projektnom danu „U zagrljaju sigurnosti“ OŠ Vladimir Nazor iz Crikvenice željelo se omogućiti da učenici dobiju niz korisnih informacija koje im mogu koristiti u svakodnevnom životu. Učenici su tijekom posjete pokazali veliki interes, te je ovo jedan od primjera dobre prakse kako pripremiti djecu za sigurniji život.