Nacionalni dan hitne medicinske službe

Ususret nadolazećem Nacionalnom danu hitne medicinske službe koji se obilježava 30.travnja Zavod za hitnu medicinu je u tjednu od 24.-30. travnja obilježio isti različitim aktivnostima u više ispostava. Cilj aktivnosti je senzibilizirati građane u postupcima pružanja prve pomoći do dolaska najbližeg tima hitne medicinske službe, ali i upoznati djecu s hitnom medicinskom službom.

Djelatnici su obišli i dječji vrtić u Matuljima i na Malom Lošinju. Djelatnici Zavoda su posjetili O.Š. Ivana Rabljanina (2. i 5. razred) gdje su održali radionicu osnovnog održavanja života. Dječica iz dječjeg vrtića u Delnicama su posjetili našu Ispostavu i tim, te im tom prigodom uručili prigodni crtež kojim su čestitali Nacionalni dan hitne medicinske službe. U Rijeci su 28.travnja na Trgu 128.Brigade Hrvatske vojske, uz djelatnike Zavoda u demonstraciji pružanja osnovnog održavanja života sudjelovali i učenici O.Š. Nikola Tesla koji u sklopu Projekta „SOS – za život“ uče osnovne postupke za održavanja života i korištenje automatskog vanjskog defibrilatora. Djeca su opet pokazala i dokazala kako za učenje, kako spasiti nečiji život, nikada nije prerano.

Na centralnom obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe, koji se nakon dvije godine pauze zbog pandemije ove godine održao u Brodsko-posavskoj županiji, tim T1 našeg Zavoda je sudjelovao u pokaznoj vježbi masovne nesreće u Staroj Gradiški.