Sjećanje na Juricu Ivka, dr.med.

Dana 04.kolovoza 2022.godine delegacija Zavoda za hitnu medicinu PGŽ posjetila je mjesto Ramljani kod Otočca gdje je tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja dana 04.kolovoza 1995.godine poginuo djelatnik tadašnje Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Opatija JURICA IVKO, dr.med., koji je bio pripadnik 3.opatijske bojne 8. Domobranske pukovnije.

Dr Jurica Ivko rođen je 21.prosinca 1963.godine u Rijeci, diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Rijeci 1989.godine, a u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Opatija bio je zaposlen od 24.ožujka 1992.godine.

Delegacija je položila vijenac na spomen ploču na mjestu njegove pogibije, a tim simboličnim činom sačuvana je uspomena na žrtvu dr Jurice Ivka, a ujedno je odana počast i svim zdravstvenim djelatnicima poginulim u Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj.

Ove godine su delegaciju Zavoda za hitnu medicinu PGŽ sačinjavali: ravnatelj Davor Vukobrat, dr.med.spec., zamjenica ravnatelja Senka Kajčić, dr.med.spec., voditeljica Odjela pravnih i administrativnih poslova Lana Musulin, mag.iur., voditelj medicinskih sestara/tehničara u Rijeci Emanuel Renčić, bacc.med.techn., upravni referent Renata Kružić-Šašić, te voditelj Odjela tehničkih poslova Davor Iskra.

Tog dana delegacija Zavoda u istom sastavu položila je cvijeće kod spomen ploče na zgradi Hitne medicinske službe u ispostavi Opatija.