Obilježena 24. obljetnica pogibije Jurice Ivka, dr.med.

Dana 02.kolovoza 2019.godine delegacija Zavoda za hitnu medicinu PGŽ posjetila je mjesto Ramljani kod Otočca gdje je tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja dana 04.kolovoza 1995.godine poginuo djelatnik tadašnje Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Opatija JURICA IVKO, dr.med., koji je bio pripadnik 3.opatijske bojne 8. Domobranske pukovnije.

Dr Jurica Ivko rođen je 21.prosinca 1963.godine u Rijeci, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1989.godine, a u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Opatija bio je zaposlen od 24.ožujka 1992.godine.

Delegacija je položila vijenac na spomen ploču na mjestu njegove pogibije, a tim simboličnim činom sačuvana je uspomena na žrtvu dr Jurice Ivka, a ujedno je odana počast i svim zdravstvenim djelatnicima poginulim u Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj.

Ove godine delegaciju Zavoda za hitnu medicinu PGŽ sačinjavali su: ravnatelj Davor Vukobrat, dr.med.spec., stručnjak za zaštitu na radu Marijan Budiselić, struč.spec.ing.sec. i voditelj Odjela tehničkih poslova Davor Iskra. Istoga dana delegacija Zavoda za hitnu medicinu PGŽ položila je cvijeće i kod spomen ploče na zgradi Hitne medicinske službe u ispostavi Opatija, a u ovoj delegaciji bili su ravnatelj Davor Vukobrat, dr.med.spec., viši stručni referent za zaštitu osobnih podataka Lana Musulin, mag.iur. i stručnjak za zaštitu na radu Marijan Budiselić, struč.spec.ing.sec.