Specijalističko usavršavanje doktora medicine

Dana 02.listopada 2018.godine u Ministarstvu zdravstva RH uspješnim prijaviteljima za projekt Specijalističko usavršavanje doktora medicine, a koji se provodi u okviru europskog Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014-2020, uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava. 

To je bila treća i završna svečanost na kojoj je ugovore dobilo 17 zdravstvenih ustanova, od čega 7 županijskih zavoda za hitnu medicinu i 10 domova zdravlja. Na svečanosti su prisustvovali ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med.,  ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić, dipl.phys., ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, dipl.iur., ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim.mr. Maja Grba-Bujević, dr.med. i njezina zamjenica dr.sc. Ingrid Bošan Kilibarda, dr.med.

Ispred Zavoda za hitnu medicinu PGŽ nazočio je ravnatelj Davor Vukobrat, dr.med.spec. Zavod za hitnu medicinu PGŽ je prema potpisanom Ugovoru dobio iznos od 5.071.816,18 kn bespovratnih sredstava za troškove specijalizacije iz hitne medicine za 4 svoja liječnika, koji su već od 01.ožujka 2018.g stupili na specijalizaciju iz hitne medicine.

Krajnji rok za završetak svih aktivnosti projekta specijalizacije je 31.prosinac 2023.godine. Projekt Specijalističko usavršavanje doktora medicine pokrenut je zbog poboljšanja pristupa zdravstvenoj zaštiti u manje atraktivnim, ruralnim i nerazvijenim područjima osiguranjem dovoljnog broja specijalista kako bi se osigurala veća učinkovitost u pružanju
 
usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.